kindergarten

covolo di pederobba, treviso, I

Please reload

Immersed in the vines and wide cereal fields that faithfully follow the legacy of ancient cultivations, the children’s centre of Covolo seems to be the final piece needed to complete the small urban centre, located next to the modest buildings. The building brings to mind rural buildings and interprets them with a contemporary architectural language. The wall that opens to the south like the large doorways of the “boats”, of the haylofts or the colonnades, retracts and doubles on itself bringing colour to highlight the corridors and thresholds.

 

Immerso tra i filari di vite e i campi di cereali allungati che ricalcano la memoria delle antiche coltivazioni, il centro infanzia di Covolo sembra l’ultimo tassello necessario a completare il piccolo centro urbano, disponendosi accanto alle modeste costruzioni.

L’edificio richiama le costruzioni rurali e le interpreta con un linguaggio architettonico contemporaneo. Il muro che si apre a sud come i grandi portali d’ombra dei ’barchi’, dei fienili o delle barchesse, si ritrae e si raddoppia colorandosi a sottolineare i passaggi e le soglie.

@ 2013-2015 by rural rchitectural intensification. All rights reserved  

  • w-facebook
  • Twitter Clean